Uudised      KKK      Aastaplaan      Siseveeb      Kontakt      
Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept) Vorstitegu nagu vanasti - Novembri viimasel laupäeval, just parasjagu enne kui jõuluaskeldused pihta hakkasid, kogunes hulk verivorsti tegemise huvilisi KL Tartu maleva tagalakeskuse kööki, et õppida, kuidas siis ikka see kodune vorstitegu käima peaks. Retseptid ← Eelmine Ellu jääda – see on lihtne? Järgmine → Heategevusest Põhja-Tartumaal Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)

Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)

Leane Morits

Novembri viimasel laupäeval, just parasjagu enne kui jõuluaskeldused pihta hakkasid, kogunes hulk verivorsti tegemise huvilisi KL Tartu maleva tagalakeskuse kööki, et õppida, kuidas siis ikka see kodune vorstitegu käima peaks.

Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)

Külla oli taas kutsutud proua Malle, kes ise juba aastaid vorste teinud ja kolm aastat tagasi ka meile juba korra õpetamas käinud.

Uusi ja vanu huvilisi oli rohkelt, nagu allpool näha, ongi verivorstitegu mitme inimese või siis ühe paljukäelise jumaluse töö. :)

Seekord pandi kirja ka retsept, et julgemad ise edaspidi kodus katsetada saaksid. Kõige rariteetsemad komponendid olid siin muidugi veri ja seasool, mida lausa detektiivi osavusega enne üritust taga aeti ja lõpuks ikka leiti. Jah, ka 21. sajandil on usinal perenaisel võimalik hea tahtmise juures täpselt enda maitse järgi vorste valmistada.

Allolevad pildid püüavad näidata valmistamise järjekorda alates sellest, kui kruubid keedetud ja sibul+liha praetud ning omavahel kokku segatud.

Julget katsetamist!

Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)
Väga oluline on valmis segu enne vere lisamist maha jahutada. Seda peab tegema lausa mitmekesi, et puder täitsa kindlasti külmaks läheks. :) Foto: Monika Ristisaar.
Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)
Jahutatud keedetud kruubid + praetud liha + praetud sibul. Foto: Eha Jakobson
Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)
Jahvatatud maitsetaimede ja -ainete lisamine. Foto: Eha Jakobson.
Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)
Vere lisamine läbi sõela valades. Foto: Eha Jakobson
Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)
Vorstitoppimine. Ettevaatlikult, et soolt mitte katki teha. Foto: Eha Jakobson
Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)
Nöör tuleb siduda nii, et tekiksid paraja pikkusega vorstid. Foto: Eha Jakobson.
Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)
Pärast vorstivormimist tuleb nõelaga vorstidesse väikesed augud teha ja siis peaaegu keema panna. Vesi peab olema 90 kraadi ja keeta tuleb 10 minutit. Foto: Monika Ristisaar.
Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)
Pärast keetmist tuleb vorstid maha jahutada. Jahtunud vorstid võib torgata ahju küpsema või külmkappi hilisemaks tarvitamiseks. Foto: Monika Ristisaar.

FastLion CMS

Vorstitegu nagu vanasti -

Vorstitegu nagu vanasti -

Külla oli taas kutsutud proua Malle, kes ise juba aastaid vorste teinud ja kolm aastat tagasi ka meile juba korra õpetamas käinud Uusi ja vanu huvilisi oli rohkelt, nagu allpool näha, ongi verivorstitegu mitme inimese või siis ühe paljukäelise jumaluse töö Novembri viimasel laupäeval, just parasjagu enne kui jõuluaskeldused pihta hakkasid, kogunes hulk verivorsti tegemise huvilisi KL Tartu maleva tagalakeskuse kööki, et õppida, kuidas siis ikka see kodune vorstitegu käima peaks.

Vorstitegu nagu vanasti - fotoreportaa¾ (lisatud retsept)

www.naiskodukaitse.ee © 2016 » Naiskodukaitse