Uudised      KKK      Aastaplaan      Siseveeb      Kontakt      
Toitlustusgrupi tegusa aasta algus! Toitlustusgrupi tegusa aasta algus! Aastalõpu (2016) pidustused möödas ja uus aasta vastu võetud ning käes on uute lubaduste ning plaanide realiseerimine- uuel aastal uue hooga! Toitlustamine ← Eelmine Staabiassistendid külas Staabi-ja Sidepataljonil Järgmine → Kolme ringkonna meditsiinigrupid kohtusid Hiiumaal Toitlustusgrupi tegusa aasta algus!

Toitlustusgrupi tegusa aasta algus!

Triin Tõitoja 13. märtsil 2017

Aastalõpu (2016) pidustused möödas ja uus aasta vastu võetud ning käes on uute lubaduste ning plaanide realiseerimine- uuel aastal uue hooga!

Toitlustajad alustasid aastat Kaitseväe mereväebaasis uue toitlustuskompleksi külastusega, mis avati novembri kuus 2016. Kui olime näinud ära uue tehnika ja seadmed, millega sisustatud köögipool, siis saime pilgu heita külmkambritele. Kodustes tingimustes kasutame ju külmikut- sinna juba sisse ei astu, et võtta pakk margariini või piima.

Kõik oleme kuulnud väidet, et „kaalikas kanni ei kasvata“ või „sibul silmi ei sandista“- Tervise Arengu Instituut on teinud korralikku kampaaniat. Kas asi tegelikult on nii lihtne, et söön kaalikat, sibulat ja puuvilja ning kõik ongi tervislik? Kas hamburger on ikka kõige suurem patt, mida võime suhu pista. Et täiendada teadmisi läbisime õppepäeva tervislik toitumine, mille esimeseks küsimuseks oli- Kas sööme selleks, et elada või elame selleks et süüa? Tulem oli see, et toit peab olema tasakaalus- millised toorained ei hakka üksteisele vastu töötama, kui neid süüa koos. Samas tuleb pöörata tähelepanu kehalisele aktiivsusele, vanusele jms. Kokkuvõtteks võime väita, et toitumine on ikka omaette teadus, mille kohta juurde õppides kasvab isu, et saada teadmisi juurde.

Olles läbinud tervisliku toitumise õppepäeva, kust saime teadmisi, et toiduained võivad hakata üksteisele vastu töötama, kui neid valesti kokku panna teadmatusest. Õhku jäid küsimused, kuidas on see võimalik, kas tõesti on see võimalik- meil kasvas isu suurendada enda teadlikkust ja vähendada riske toitumise osas, mida pakume lastele ja meestele laagrites, oma perekonnale kodus. Taaskord on vaja läbida vähemalt üks õppepäev teemaga toidutalumatus ja allergia, mis on tänapäeva ühiskonnas väga aktuaalne ja kasvav trend.

Koostöös MTÜ Perearstide Seltsiga saime lektoriks dr. Kersti Veidrik´u, kes pidas meile loengu allergeenidest ja talumatusest. Küsimusi oli meil palju ja samas saime juurde väga palju uusi teadmisi. Tuli välja, et on olukordi, kus meie ei saagi midagi teha, kui meid ei ole eelnevalt teavitatud, kui inimesel on allergia
mingi toiduaine suhtes.

Saime teadmisi allergilisest nohust, anafülaksiast, toiduallergiast, tsöliaakiast, ülitundlikusest jpm. Kas allergia on pärilik? Mis on üldse allergia ja kuidas teha vahet talumatusel, allergial ja astmal?

Millal on põhjust kahtlustada, et sul on allergia? Ninasügelus ja vesine nohu, aevastamine, ninakinnisus, silmade ärritusnähud (punetus, sügelus jt), vilistav ja raskendatud hingamine, köha, erinevad nahalööbed, naha sügelus.

Kas allergiast on võimalik välja kasvada või me lihtsalt õpime sellega elama? Tegelikkus on see, et me kohandame oma elu vastavalt vajadusele, aga välja me sellest ei kasva kui avaldumine toimub peale imiku iga. Seisund, mis võib kiirelt muutuda eluohtlikuks on anafülaktiline šokk ja sellisteks puhkudeks on allergikutel olemas EpiPen, mis võib päästa inimese elu.

FastLion CMS

Toitlustusgrupi tegusa aasta algus!

Toitlustusgrupi tegusa aasta algus!

Toitlustajad alustasid aastat Kaitseväe mereväebaasis uue toitlustuskompleksi külastusega, mis avati novembri kuus 2016 Kui olime näinud ära uue tehnika ja seadmed, millega sisustatud köögipool, siis saime pilgu heita külmkambritele Aastalõpu (2016) pidustused möödas ja uus aasta vastu võetud ning käes on uute lubaduste ning plaanide realiseerimine- uuel aastal uue hooga!

Toitlustusgrupi tegusa aasta algus!

www.naiskodukaitse.ee © 2016 » Naiskodukaitse