Kuidas ja millal sai sinust naiskodukaitsja? Miks otsustasid üldse vabatahtliku riigikaitsega ühineda?
Minust sai naskodukaitsja 2004. aastal tänu õele, kes mind ükskord metsa süüa tegema vedas. Peale seda astusingi Naiskodukaitsesse. See tundus nii huvitav organisatsioon olevat. Suure tõuke organisatsioonis tegutsemiseks andis mulle ka Kaitseliitu tööle asumine.
Kuidas on sinu karjäär selles organisatsioonis kulgenud?
Kärjäär on nagu ta on: kord ülespoole ja siis allapoole jne. Praegu võtan väga rahulikult ja tagasihoidlikult tegutsemist.
Kuidas on ringkond läbi ajaloo sinu arvates muutunud?
Ringkond võib-olla ei olegi muutunud. Vanad olijad tahavad ikka edasi püsida ja ei anna ehk uutele tulijatele piisavalt ruumi tegutsemiseks.
Millised on, toetudes sinu kogemustele Viru ringkonna mured ja raskused ja ka rõõmud?
Mure koht Viru ringkonnas on ehk see, et pole seda ühtset pealehakkamist, et kohe läheks, teeks, oleks ja naudiks teiste liikmetega – seda ühtsuse tunnet. Aga kindlasti on ka rõõmuhetki meil väga palju olnud, eriti kursustel käies.
Mis on Naiskodukaitses see, mis sind köidab ja mida sa põhiliselt teha armastad?
Mulle meeldib Naiskodukaitses. Eks ikka see toidutegemine metsaoludes ja see tunne, et saad kellelegi kasulik olla. Ja kindlasti Naiskodukaitse ilus vorm, mida saab küll harva selga.
Millised on sinu eredaimad mälestused Viru ringkonnast?
Eredamad mälestused on sellest, kui käisime Scoutspataljoniga Lätis süüa tegemas nädal aega. Kindlasti ka kõik õppused nagu sõduri baaskursus jne. – kõik need on olnud huvitavad.
Olete võitnud grilltiimiga mitmeid erinevaid meistrikaid grillimises ja saanud ka maakondlikel võistlustel häid kohti. Meenuta, mis need töövõidud läbi aastate grillimises teil tänaseks on?
I koht Lääne-virumaa meistrivõistlused grillimises 2010 a
I koht Eesti meisrivõistlused grillimises grillfest 2010 a (suurvõit)
I koht õuna grillimises grillfest 2010 a
II koht Lääne-Virumaa meistrivõistlused grillimises 2011 a
II koht Eesti meistrivõistlustel ribi grillimises 2011 a
I koht saarte meisrivõistlustel grillimises 2011 a
III koht linaski grillimises kala grillfest 2011 a
I koht õuna grillimises grillfest 2011 a
II koht ida-Eesti meisrivõistlused grillimises 2012 a
II koht Eesti meisrivõistlused grillimises grillfest 2012 a (suurvõit)
Mis on see, mis sind grillimise juures köidab?
Grillimise juures köidab mind kõik! Köidab tegevus ja rõõm, et suudad valmistada midagi, mis teistele meeldib ja veel parem, kui see osutub ka parimaks. Mulle meeldib süüa teha, eriti veel vabas looduses. Kindlasti on see huvitav ajaviide.
Oled ka Grilliliidu kohtunik. Soovisid sa ennast arendada või millest selline soov kohtuniku koolitusele minna?
Grilliliidu kohtunikuks astusin pigem selleks, et teadmisi grillimise vallas juurde saada ja eks need grillvõistlused on ju meeldejäävad üritused.
Kuidas sündis üldse idee panna grillvõistlustele kokku Viru naiskodukaitjatest koosnev tiim?
Idee võistkond välja panna tuli meie Viru ringkonna instruktorilt Mairelt, kes ka esimesel võistlusel Rakveres meie tiimis oli. Esimesel võistlusel saavutasime seitsmenda koha.
Mida olete tiimiga õppinud grillvõistlustel osaledes?
Grillvõistlustel osaledes peab olema tiimitöö, ilma selleta ei ole ka tiimi!
Kas välikokana tegutsemine on andnud sulle grillvõistluste tarvis ka mingeid kogemusi või julgust?
Välikokana tegutsemine on mulle selleks väga suurt indu ja julgust juurde andnud, eriti liha küpsetamisel. Õppustel sööki tehes ongi need teadmised tulnud.
Kuhu on plaan oma grilltiimiga edasi areneda?
Kas meil nüüd oma tiimiga on plaan kuhugi edasi areneda või jõuda, ei oskagi vastata. Kindlasti areneks ja üritaks rohkem ja veel paremini, kui oleks selleks võimalused – meil kahjuks need puuduvad.
Jagad ehk paar lihtsat nippi, mida saaks suvel grillides kasutada?
*Aseta liha grillile, kui grillrest on kuum.
*Hea on sütele raputada märgasid lepalaaste, need pehmendavad süte teravat kuumust.
*Pruunista liha kõrgel kuumusel ühelt külelt ja siis teiselt küljelt – nii saavutad isuäratava triibulise välimuse ja mahlasema tulemuse. Seejärel tõsta liha grilli vähem kuumemale alale või kõrgemal asetsevale restile järleküpsema. Võid laduda mitu lihalõiku üksteise peale, et need liigselt ei kuivaks ning sulge grillikaas.
*Liha pööramiseks kasuta tange mitte kahvlit.