Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Linda Pärg In Memoriam Linda Pärg In Memoriam 17. aprillil lahkus meie seast kauaaegne Naiskodukaitse Tallinna ringkonna Muusika jaoskonna tegevliige Linda Pärg. ← Eelmine Muljeid koormusmatkalt Järgmine → Xena Märjamaal trennis Linda Pärg In Memoriam

Linda Pärg In Memoriam

26. mail 2016

17. aprillil lahkus meie seast kauaaegne Naiskodukaitse Tallinna ringkonna Muusika jaoskonna tegevliige Linda Pärg.

Linda Pärg sündis Tartumaal Torma vallas pere viimase lapsena 11.märtsil 1931.a. Nii nagu paljudel tema eakaaslastel, oli ka temal noorpõlves raske saatus. Metsavendade haarangu tagajärjel tapeti kodu lähedal ta isa ja kaks venda, ema küüditati Siberisse. Linda jäi kahe õega Eestisse. Üks õdedest emigreerus hiljem Ameerikasse.


70-ndate aastate alguses tuli Linda perega elama Tallinna, tal on tütar ja poeg. Linda laulis Kaitseliidu segakooris ja astus koos teiste kooriliikmetega 1999.a. Naiskodukaitsesse, kus ta Muusika jaoskonnas tegutses aktiivselt üritustel, jagas suppi ja aitas nõrgemaid ühingus „Sõbra käsi“. Ta asutas rahvamuusika ansambli „Vanad viisid“, kus laulis, mängis kannelt ja akordioni. Ta oskas ka joodeldada, kirjutas ise lauludele sõnu ja viise. Mõned tema laulud on ka Tallinna rahvamuusika ansamblite repertuaari võetud. Muusika jaoskonna liikmete sõnul oli Linda väga töökas, tal oli ka ilus aed suvekodus. Inimesena oli ta sõbralik, heatahtlik ja abivalmis.

 

Linda põrm on tuhastatud ja tema tahtel puistati tuhk Tallinna lahte. Lindat jäävad mälestama–meenutama viis põlvkonda järeltulijaid ja hulk sõpru, võitluskaaslasi.

Linda Pärg In Memoriam

FastLion CMS

Linda Pärg In Memoriam

Linda Pärg In Memoriam

Linda Pärg sündis Tartumaal Torma vallas pere viimase lapsena 11 märtsil 1931 17. aprillil lahkus meie seast kauaaegne Naiskodukaitse Tallinna ringkonna Muusika jaoskonna tegevliige Linda Pärg.

Linda Pärg In Memoriam

www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse